Dobó Európa-kupa - Tizennégy magyar atléta Leiriában - ELŐZETES

Sport, 2024.03.08

Tizennégy magyar atléta indul a hétvégén sorra kerülő dobó Európa-kupán a portugáliai Leiriában.

Az idei Ek kiemelt jelentőségű, mivel indulási jogot lehet szerezni a júniusi római Európa-bajnokságra és a párizsi olimpiára.

"Az új szabályok ráadásul tovább erősítik a mezőnyt, hiszen kevesebb indulónak adnak lehetőséget, így Portugáliában tényleg a dobószámok krémje lesz ott" - nyilatkozott a hazai szövetség honlapján Tajti-Márton Anita dobó szakágvezető.

"Több versenyszámban lesz U23-as indulónk, kivétel ez alól a férfi gerely, ahol Herczeg György - bár még korosztályos - a felnőttek között mérettetik meg. A magyarok közül Halász Bencének van olimpiai kvótája, a többieknek az Eb és az olimpia szempontjából kulcsfontosságú a portugáliai szereplés" - hangsúlyozta Tajti-Márton Anita, aki versenyzőként olimpiai bronzérmet, világbajnoki ezüstérmet és fedett pályás vb-aranyat is szerzett.

Kalapácsvetésben a világbajnoki bronzérmes Halász Bence mellett Varga Donát, a nőknél Gyurátz Réka és Csatári Jázmin indul, gerelyhajításban Herczeg György, Rivasz-Tóth Norbert, Szilágyi Réka és Bogdán Annabella, míg diszkoszvetésben Kerekes Dóra, súlylökésben pedig Veiland Violetta áll rajthoz a felnőtt mezőnyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!