Eisenkrammer szerint a pályakerékpáros Szalontaynak még van esélye a kvótaszerzésre

Sport, 2024.04.15

Eisenkrammer Károly, a Kőbánya BringAréna klubvezetője szerint Szalontay Sándor pályakerékpárosnak még van esélye kvótát szerezni a párizsi olimpiára.

Szalontay a hétvégén bejutott a legjobb 16 közé a kanadai Miltonban rendezett Nemzetek Kupája-viadalon, ami egyben az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomása volt. A korábbi olimpikon Eisenkrammer az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy nagyon bonyolult a kvalifikációs rendszer, és bár véget ért az utolsó kvalifikációs verseny, de Magyarországhoz hasonlóan sok olyan ország van még, amely a kvalifikációs pozíciókat tekintve a "határon mozog", így még nem lehet tudni, ki szerez indulási jogot.

"Van több olyan ország, akik hozzánk hasonlóan a határon mozognak és az egymáshoz viszonyított kvótalemondásoktól is függ, hogy Sanyi megkapja-e a kvótát a párizsi olimpiára vagy sem. Nyilván nagyon szurkolunk neki" - mondta Eisenkrammer. Hozzátette, jelenleg Szalontay egy, vagy két hellyel van lemaradva a kijutási küszöbtől.

"Ez nem egy reménytelen helyzet, mert vannak olyan országok, ahol több kvótát szereztek, mint például az izraeli színekben versenyző Mikhail Yakovlev, aki sprintben és keirinben is megszerezte az indulási jogot, de ő csak egyet tud felhasználni és nincs más izraeli, aki igénybe tudná venni a másikat, így biztos, hogy nála is és még más országoknál is lemondásra kerül sor."

A Tour de Hongrie versenyigazgatója szerint Magyarország, illetve Szalontay Sándor kvótája azon áll vagy bukik, hogy ezek a lemondások hogyan alakulnak a következő napokban.

"Az elmúlt húsz évben szinte lehetetlennek tűnt, hogy kijussunk az olimpiára, legutóbb a 2000-es sydney-i olimpián Szabolcsi Szilvia egy fantasztikus ötödik helyet ért el sprintben, azóta még csak kijutási esélyünk sem volt. Ha Sanyi ott tud lenni az olimpián, az borzasztó nagy eredmény a magyar kerékpársportnak és nyilván neki is és a klubjának is" - zárta gondolatait Eisenkrammer.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!