Eszéken döntötte meg edzője országos rúdugrócsúcsát Klekner Hanga

Sport, 2024.02.20

Klekner Hanga kedden 4,56 méterre javította a női rúdugrás országos csúcsát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a debreceniek atlétája az eszéki - bronz kategóriás - fedett pályás rúdugróviadalon döntötte meg a rekordot, melyet 4,55 méterrel edzője, Molnár Krisztina tartott 2006. augusztus 20. óta.

A 24 éves Klekner - aki a tavalyi, budapesti világbajnokságon elért egyéni csúcsán hat centit javított - 4,11 méteren szállt be a versenybe. A kezdőmagasságát, illetve a 4,21-et és a 4,31-et is elsőre teljesítette, majd a 4,41 métert másodikra, a 4,51-et pedig harmadikra ugrotta, végül a 4,56 méteres csúcsmagasságon másodikra jutott át. A versenyt a második helyen zárta a hozzá hasonlóan 4,56 métert teljesítő görög Eleni-Klaudia Pólak mögött.

"Először nagyon örültem, aztán pedig az jutott eszembe, hogy végre ráfordultál! Tehát a technikai hibákat javítottam egyből" - árulta el első reakcióját tanítványa csúcsdöntésére Molnár Krisztina. - "Már két éve igazából azt látom, hogy képes erre, de még fel kellett nőnie. Technikailag, meg főleg lelkileg kellett felnőnie ehhez a feladathoz és most végre sikerült neki."

Klekner Hanga a rádiónak arról beszélt, hogy már a hétvégi nyíregyházi országos bajnokságon is nagyon jó formában érezte magát és kifejezetten ideális volt számára, hogy ennyire közel volt egymáshoz a két viadal.

"Kifejezetten jó volt, hogy nem kellett sokat várnom és szinte egyből jött is a verseny, mert ez a mai jó teljesítményemen is sokat lendített" - nyilatkozta a Kossuth Rádiónak az ob-n szombaton 4,45 méterrel aranyérmes Klekner, hozzátéve, hogy az elmúlt hónapokban az edzéseken olyan rudakkal tudott gyakorolni, amikkel korábban csak versenyen ugrott és a technikáján sok apróságot sikerült javítani. Elmondta azt is, hogy a mostani teljesítményéhez az augusztusi budapesti világbajnokság sokat tett hozzá, mert az ott elért 4,50 méter önbizalmat és további motivációt adott neki a folytatáshoz és azóta elhiszi, hogy magas szinten képes teljesíteni.

A debreceni atléta beszélt arról is, hogy ez volt az idei utolsó fedett pályás versenye, most egy kis pihenés következik, aztán megkezdi az edzéseket, a szabadtéri szezont pedig májusban nyitja. Mint mondta a nemzetközi rangos versenyeken és a júniusi római Európa-bajnokságon szeretné megalapozni az olimpiai kvalifikációt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!