Férfi jégkorong felkészülési mérkőzés - Újabb vereség Lengyelországban

Sport, 2024.04.13

A divízió I/A-világbajnokságra hangoló magyar férfi jégkorong-válogatott 6-2-re kikapott a házigazda lengyel csapattól a Krynicán rendezett szombati felkészülési mérkőzésen.

Férfi felkészülési mérkőzés:
Lengyelország-Magyarország 6-2 (4-0, 2-0, 0-2)
----------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Sebők (41.), Szabó (56.)


A péntekinél ugyan jobban kezdtek a magyarok, majd egy hatperces rövidzárlat következett, ugyanis a 8. percben egy kipattanó korongból hátrányba kerültek, majd hat percen belül még háromszor vették be Bálizs Bence kapuját. Ezt követően Don McAdam együttesének sikerült kivédekeznie egy emberhátrányt, de a szünetig maradt a négygólos különbség.

A második felvonás első percében ismét a magyar hálóban landolt a korong, majd a 37. percben már hat gólra nőtt a vendéglátók előnye. Az utolsó felvonás elején Sebők Balázs, majd a hajrában Szabó Bence szépített.

A lengyelek elleni felkészülési párharcot így kettős vereséggel zárta a magyar válogatott, amely az előző idényben még az élvonalban szerepelt. Az április 28-án kezdődő bolzanói tornán a magyarok a japán, a dél-koreai, a román, a házigazda olasz, valamint a szlovén együttessel találkoznak, és az első két helyezett jut fel az elitbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!