Futsal felkészülési torna - Vereséggel kezdtek a magyarok

Sport, 2024.04.13

A magyar futsalválogatott szombaton 4-1-re kikapott a házigazdától a Szlovákiában zajló, Fever Days elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán.

A magyar szövetség közleménye szerint a decemberi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott Somorján játszotta első mérkőzését, amelyen a magyar állampolgárságot idén megszerző Rafinha is pályára lépett.

Az első találat a 2. percben Rábl Jánosról pattant a magyar kapuba, három perccel később pedig megduplázták az előnyt a szlovákok. A 7. percben Nagy Imre szépített, de a szünetig már nem esett több gól.

A fordulás után sokáig nem találták egymás ellenszerét a csapatok, az utolsó tíz percre fordulva Alasztics Marcell védett, de a kipattanót végül Dosa Martin értékesítette. A hajrában pedig a szlovákok beállították a 4-1-es végeredményt.

"Gyengén kezdtük a mérkőzést, gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, ezt követően azonban jól teljesítettünk, sok labdát szereztünk, helyzeteink voltak" - értékelt a mérkőzés után Sergio Mullor szövetségi kapitány a hazai szövetség honlapján. - "Hiába játszottunk veszélyesebben az ellenfelünknél, a kapu előtt nem voltunk kellően élesek, ezért nem tudtunk egyenlíteni, ráadásul a szlovákok a hibáink révén növelték az előnyüket. A vereség ellenére voltak jó periódusai a mérkőzésnek, a kapu előtt azonban sokkal határozottabbnak kell lennünk, ebben feltétlenül előre kell lépnünk a folytatásban" - tette hozzá a kapitány, aki azt is elárulta, hogy a magyarok egyetlen találatát szerző Nagy Imre súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a találkozón.

A magyarok vasárnap 16 órakor a svédekkel, kedden 14 órakor pedig a csehekkel játszanak a tornán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!