Görbe Soma és Farkas Kevin gyorsaságimotor-versenyző az Uni H-Moto Teamnél folytatja

Sport, 2024.02.16

Kovács Bálint mellett Görbe Soma és Farkas Kevin gyorsaságimotor-versenyzők is az Uni H-Moto Teamnél folytatják pályafutásukat - jelentették be sajtótájékoztatón pénteken Győrben.

Kelemen Krisztián, az UNI H-Moto Team tulajdonosa és vezetője elmondta, hogy Kovács Bálint a német gyorsaságimotor-bajnokságban (IDM) az MRP Racinggel, a gyári BMW csapatban indul a szezonban, míg a hosszútávú, azaz endurance-világbajnokságon a lengyel Wojcik Racing Teamnél, egy Hondával.

Görbe Soma idén érettségizik és tervei szerint a Széchenyi István Egyetemen folytatja tanulmányait. Pályafutása során egyebek mellett bejutott a Red Bull MotoGP Rookies Cupba és versenyzett a Junior GP-n is - mondta.

Farkas Kevin szintén a Red Bull MotoGP Rookies Cup és a Junior GP versenyzője volt korábban. Amennyiben MotoGP-futam lesz Magyarországon, a 3-as kategóriában Farkas Kevin alkalmas lenne a szereplésre - tette hozzá.

Kelemen Krisztián kiemelte: az új motorosokkal megpróbálják a közvélemény figyelmét Győrre és az egyetemre irányítani, és a három versenyzővel szeretnék elérni, hogy hallják a magyar himnuszt Európában és a világban.

Meglátása szerint erre van is esély, ugyanakkor az elsődleges elvárás tőlük a tisztes helytállás. Ebben mind a három versenyző élen fog járni - fűzte hozzá.

Kovács Bálint arról beszélt, hogy várja az idei szezont és reményei szerint a társakkal segíteni tudják egymás munkáját.

Görbe Soma elmondta, hogy egy BMW-vel fog versenyezni a német bajnokságban.

Farkas Kevin szerint sűrű lesz az idei év első fele, de várhatóan nagyon fogja élvezni.

Szauter Ferenc, a Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontjának igazgatója arról beszélt, hogy a motorsport területén is szeretnének jelentős szerepet beöltetni Európában, ezért egyebek mellett külön laboratórium működik, ahol a hallgatók kutathatnak, építhetnek.

Reményei szerint Görbe Soma és Farkas Kevin is a felsőoktatási intézmény hallgatója lesz majd, az egyetem a fejlődésükhöz szükséges szakmai hátteret tudja biztosítani, míg Kovács Bálint az egyetem járműipari kutatóközpontjának gyakornoka.

Szabó Henrik, a HUMDA Zrt. stratégiai igazgatója kiemelte: a HUMDA szerepe az, hogy megteremtse azt a szakmai hátteret és mecenatúrát, amely révén ebben a technikai sportágban is előre lehet lépni.

Fontosnak nevezte azt is, hogy az aktív sportolói időszak után a versenyzők a megfelelő elméleti és gyakorlati tudásuk révén a következő generációt is segíteni tudják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!