Jégkorong Erste Liga - Hosszabbítás után döntőben az FTC is

Sport, 2024.03.31

Hosszabbítás után az FTC-Telekom 2-1-re győzött Csíkszeredában, így 4-2-es összesítéssel bejutott a Corona Brasov elleni döntőbe a jégkorong Erste Ligában.

Egészen a mérkőzés derekáig nem esett gól, ekkor emberelőnybe kerültek a hazaiak, azonban Tóth Gergő emberhátrányban betalált. A 45. percben Sofron István takarásból leadott lövéssel egyenlített. Már csak 15 másodperc volt hátra az alapidőből, amikor a korong a ferencvárosi kapuba került. A Soós Dániel, Mach Márton bírókettős azonban videózás után nem adta meg a gólt, mert úgy ítélték meg, hogy David Levin neki ütközött az FTC kapusának, a védett területen belül álló Arany Gergelynek, akinek kiesett a bot a kezéből, így nem tudta védeni a szeredai Salló Alpár lövését.

Jöhetett az első gólig tartó hosszabbítás. Eleinte az FTC előtt adódtak hatalmas helyzetek, de ezek kimaradtak. Amikor már 12 perce tartott a hirtelen halál, akkor Nolan LaPorte tette vissza a kapu mögül a korongot Adorján Attila kapust átcsalva a rövid oldalra, és így Adam Brady a félig üresen maradt kapuba lőtt, eldöntve ezzel a párharcot.

A Brassó elleni döntő pénteken kezdődik az FTC otthonában, a Tüskecsarnokban.


Erste Liga, elődöntő:

6. mérkőzés:
SC Csíkszereda (romániai) - FTC-Telekom 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1), hosszabbítás után

A párharcot 4-2-es összesítéssel az FTC nyerte.


Korábban:
Gyergyói HK (romániai)-Corona Brasov (romániai) 2-6 (0-1, 1-3, 1-2)

A párharcot 4-2-es összesítéssel a Brassó nyerte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!