Kijelölték a magyar socca-válogatott keretét a Copa Américára

Sport, 2024.01.27

Roni Ribeiro Da Silva szövetségi kapitány kijelölte a magyar socca-válogatott Copa Américára utazó keretét.

A szervezet szombati hírlevele emlékeztetett rá: a magyar csapat tavaly kapott meghívást a Mexikóban sorra kerülő Socca America's Fiestára, ami az 5+1-es kispályás labdarúgás Copa Américája.

"Decemberben kezdtük meg az igazi felkészülést. Színvonalas, erős csapatokat felvonultató kispályás tornákra neveztünk be, ezáltal szinte minden hétvégét együtt töltöttünk. Kiváló alkalom volt élesben bizonyítani a társaságnak és ismerkedni egymással" - mondta a kapitány, aki hangsúlyozta, hogy egy új csapat épül még úgy is, hogy néhány korábbi, rutinos játékosokból álló gerinc megmaradt az együttesnél.

"A célt elértük, lelkes és stabil bő keretünk lett, kipróbálhattunk néhány játékstílust, és mostanra kiválaszthattuk az igazán nekünk fekvőt, így az edzéseken már ezt gyakoroljuk" - fogalmazott Da Silva.

Európából a magyar socca-válogatotton kívül a spanyolok, az angolok és a belgák játszanak majd Cancúnban. A torna résztvevői között ott lesznek Argentína, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Kolumbia, Uruguay, Mexikó és Chile legjobbjai is. Az eseményt február 21. és 26. között rendezik meg Mexikóban.


A magyar keret:
kapusok: Iváncsik Norbert, Szacskó László
mezőnyjátékosok: Barcsay Márk, Czerman Márk, Hollauer Balázs, Huszty Dániel, Petric Branko, Sóron Tibor, Szabó Marcell, Sztojka Márk, Tolnay Rokkó, Vörös-Torma Martin
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!