Labdarúgó NB I - Mészöly Géza győzelemmel tért vissza az Újpest kispadjára

Sport, 2024.02.11

Az Újpest 2-1-es győzelmet aratott vasárnap a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A csütörtökön kinevezett Mészöly Géza vezetőedző így győzelemmel kezdte meg harmadik ciklusát a lila-fehérek kispadján. A fővárosiak sikerükkel lezárták történetük egyik leghosszabb, kilenc bajnoki mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatukat, amelyre legutóbb 1986-ban volt példa a csapat történetében.

A 2024-es esztendőt egy döntetlennel és két vereséggel kezdő hazaiak élén viszont továbbra is nyeretlen Simon Miklós, aki közvetlenül a tavaszi szezon rajtja előtt vette át Kuznyecov Szergej helyét.


OTP Bank Liga, 20. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (0-1)
---------------------------------
Miskolc, 7581 néző, v.: Antal

gólszerzők: Edomwonyi (50.), illetve Radosevic (17.), Mörschel (73.)

sárga lap: Jurek (38.), Kampecisz (91.), illetve Mörschel (53.), Pauljevic (77.)


Diósgyőri VTK:

--------------
Ogyincov - Gera (Kampecisz, 80.), Lund, Szatmári, Stephen (Bokros, a szünetben) - Holdampf, Vallejo, Popadiuc (Pernambuco, a szünetben) - Jurek (Farkas, 63.), Acolatse (Edomwonyi, a szünetben), Pozeg Vancas


Újpest FC:

----------
Banai - Pauljevic, Koburi, Fehér - Simon (Sasere, 78.), Radosevic, Anculasz, Tamás (Ljujic, 27.) - Mörschel, Csoboth (Kiss T., 81.) - Ganea


Diósgyőri helyzetekkel indult a mérkőzés, így Banainak többször is nagyot kellett védenie Acolatse és Gera próbálkozásainál, hogy megőrizze a kapuját a góltól. A lila-fehérek viszont első lehetőségüket gólra váltották, mert Tamás élesen középre lőtt labdáját Ogyincov éppen Radosevichez ütötte, aki három méterről könnyedén fejelt az üres kapuba. A bekapott találat megtörte a hazaiak lendületét, a szünetig hátralévő időben csupán egyetlen gólszerzési esélyük volt, azt pedig Acolatse ismét elhibázta.

Térfélcserét követően nagy elánnal vetette magát a küzdelembe a miskolci csapat, amelynek erőfeszítéseit hamar siker koronázta, mert bár Pernambuco lövését még hárította Banai, de a csereként beállt Edomwonyi közeli fejesével szemben már a kapus is tehetetlen volt. Az egyenlítés után tovább rohamoztak a piros-fehérek, de az idő múlásával stabilizálni tudta a hátsó alakzatát az Újpest. A mezőnyjátékkal pörgő perceknek Mörschel szöglet utáni váratlan fejes gólja vetett véget. A hátralévő húsz percben sem tudott újítani a Diósgyőr, amelynek ugyan volt két helyzete, de nem tudott pontot menteni, mert Banai remekül védett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!