Labdarúgó NB I - Négy új játékossal vág neki a tavaszi szezonnak a DVSC

Sport, 2024.01.31

Szuhodovszki Soma, Jorgo Pellumbi és Thor Úlfarsson mellett Kocsis Dominik személyében négy új játékossal vág neki a labdarúgó NB I tavaszi folytatásának Debreceni VSC - hangzott el a klub szerdai idénynyitó sajtótájékoztatóján a Nagyerdei Stadionban.

Makray Balázs cégvezető kiemelte, hogy az állandó fejlődés, a szervezett építkezés a klub küldetése, amely vonatkozik az első csapatra, az azt működtető cégre, valamint az akadémiára is. Kiemelte, a jelenlegi klubvezetés másfél éve vette át az irányítást és azóta minden beszámolóban előrelépés történt. Kifejtette azt is, hogy a mostani átigazolások is annak érdekében történtek, hogy a csapatot megerősítsék úgy, hogy figyelembe vették, milyen korú és minőségű játékosokat igazolnak.

"Küldetésünk ugyanis, hogy minél több fiatal és saját nevelésű játékos kerüljön a DVSC első csapatába, amely most minőségi kerettel rendelkezik" - hangsúlyozta Makray Balázs, aki az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a tavaly értékesített Baráth Péterért kapott összeg egy részét költötték az új játékosok megvételére, ez pedig a DVSC életében az eddigi legmagasabb.

A sportvezető szerint még lehetnek játékosmozgások az átigazolási időszakban. Zárásképpen kiemelte, hogy nagy szükségük van a szurkolókra, éppen ezért igyekeznek kedveskedni nekik mindig valamilyen újdonsággal, így lesz például több minden más mellett rúgófal a családi szektornál.

Srdjan Blagojevic vezetőedző elmondta, hogy sikerült a felkészülési időszakban megerősíteni a keretet, a fiatal játékosok jól beilleszkedtek a csapatba. Hangsúlyozta, hosszú fél szezon áll a tanítványai előtt, melynek során bizalomra és türelemre van szükség, de megígérte, hogy mindent megtesznek azért, hogy boldoggá tegyék a szurkolókat.

Ike Thierry Zaengel elnök a sajtótájékoztató végén kifejtette, hogy a jövőre vonatkozó tervek között szerepel egy múzeum kialakítása is a stadionon belül.

A DVSC 17 forduló után 25 pontjával az ötödik helyről várja a tavaszi idényt, melynek nyitányán szombaton a Diósgyőrt látja vendégül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!