Labdarúgó NB I - Négygólos vereséget szenvedett otthon a sereghajtó Mezőkövesd

Sport, 2024.04.14

A Mezőkövesd 4-0-ra kikapott otthon a dobogóért küzdő Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

Az utolsó helyezett hazai csapatnak ezzel továbbra is 14 pont a hátránya a már bennmaradást érő tizedik helyen álló Újpesttel szemben.



OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 0-4 (0-3)
-------------------------------------------------
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Káprály

gólszerzők: Levi (28.), Puljic (41., 61.), Brandon (45.+3.)


Mezőkövesd:

----------
Kovácsik - Kállai, Pillár, Beriasvili (Lukic, 76.), Szivacski - Da. Babunski (Cseri, a szünetben), Brtan, Szolgai - Vajda (Kócs-Washburn, a szünetben), Drazic (Szalai, a szünetben), Molnár (Cseke, a szünetben)


Puskás Akadémia:

----------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Markgráf, 66.) - Plsek (Komáromi, 66.), Corbu (Soisalo, 74.), Szolnoki - Levi (Nissilä, 37.), Puljic (Colley, 66.), Nagy Zs.


A forduló korábbi mérkőzései úgy alakultak, hogy a Mezőkövesd most még nem eshetett ki, a Zalaegerszeg, a Kecskemét és az Újpest vereségével ugyanakkor lehetősége lett volna nagyon komoly hátránya csökkentésére. A Puskás Akadémia letámadásával azonban nem tudott mit kezdeni, alig jutott el ellenfele térfelére, szűk fél óra elteltével pedig hátrányba került: bal oldali beadást követően Levi fejelt közelről a kapuba. A gólszerzőt nem sokkal később percekig tartó kezelés után le kellett cserélni, mert összefejelt Pillárral és ömlött a vér az eltört orrából. Pillár fejkötéssel folytatta.

A szünetig még két gólt szerzett a vendég csapat, amely a második félidőben is nagy fölényben játszott. Előbb a másodszor eredményes Puljic növelte az előnyt bombagóllal, majd Nagy Zsolt szép csel után lőtte ki a jobb alsó sarkot. Utóbbi találatot azonban les miatt érvénytelenítették. Időnként próbált támadást vezetni a Mezőkövesd, de nem tudott veszélyt teremteni ellenfel kapuja előtt, és a sima vereségével közelebb került a kieséshez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!