Magyar-török - Balogh Botond és Szalai Attila a kezdőben

Sport, 2024.03.22

Willi Orbán kiesése miatt a magyar labdarúgó-válogatott védelmének összeállítása okozhatta a legnagyobb gondot Marco Rossi szövetségi kapitánynak, aki Lang Ádám mellett Balogh Botondnak és Szalai Attilának szavazott bizalmat pénteken a törökök elleni barátságos mérkőzésen.

A magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető így ugyanazt a hármast küldi pályára, mint novemberben a 12 találkozó óta veretlen nemzeti együttes legutóbbi összecsapásán, melyet 3-1-re megnyert Montenegró ellen. Mögöttük Gulácsi Péter véd majd a kapuban, az RB Leipzig hálóőre másfél év után öltheti magára ismét a címeres mezt a térdszalagszakadását követően, így Dibusz Dénes majd négy nap múlva Koszovó ellen jut szerephez.

A bal oldal bejátszása Kerkez Milosra, a jobb Nego Loicra hárul, az ellenfél akcióit pedig Nagy Ádámnak és a Gulácsihoz hasonlóan a válogatottba másfél év után visszatérő Schäfer Andrásnak kell megszűrnie. A támadó trióban nincs meglepetés: Sallai Roland és a csapatkapitány Szoboszlai Dominik igyekszik kiszolgálni az OTP Bank Liga gólkirályát, Varga Barnabást.

A Puskás Arénában telt ház előtt 20.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.


A magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapata:
Gulácsi - Balogh, Lang, Szalai A. - Nego, Schäfer, Nagy Á., Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!