Megalakul a Mesteredzők Klubja

Sport, 2024.04.11

A Magyar Edzők Társaságának (MET) idei tervei között szerepel a Mesteredzők Klubjának létrehozása - jelentette be Molnár Zoltán elnök a testület csütörtöki közgyűlésén.

A Magyar Sport Házában rendezett eseményen az elnök megemlékezett a tavaly elhunyt Ormai László legendás asztalitenisz-szakemberről, a MET örökös tiszteletbeli elnökéről.

A 2023-as esztendő értékelésekor Molnár Zoltán kiemelte, hogy a Mesteredzők Falának felavatásával tavaly méltón emlékeztek meg a MET megalakulásának 30. évfordulójáról. A Testnevelési Egyetemen felállított díszfalon szerepel a 691 mesteredző neve, akik közül mintegy 260 szakember ma is él. Az elnök megemlítette az állami sportvezetéssel és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) kialakított kiváló kapcsolatot, és örömmel számolt be arról, hogy már 14 sportági szakszövetséggel van együttműködési szerződésük az edzői képzés és továbbképzés területén. Az edzők kötelező továbbképzését továbbra is a MET szervezi és végzi, ami a testület elismertségét jelzi. Elégedetten jegyezte meg, hogy egyre ismertebb a Magyar Edzők Napja, amelyet minden évben szeptember 25-én ünnepelnek. Nagyon sikeresnek nevezte a januárban indult, havonta jelentkező Sportszülők Akadémiáját, amely a sportoló gyerekek szüleinek ad tanácsokat, segítséget különböző témakörökben.

Az idei esztendő feladatai között szerepel a köztestületté alakulás lebonyolítása, a sportedzők képzésének megszervezése etikai-erkölcsi ismeretekből, a Virtuális Sportmúzeum népszerűsítése, bővítése az edzők és a mesteredzők profiljával, valamint a Mesteredzők Klubjának létrehozása az Olimpiai Bajnokok Klubjának mintájára. Molnár Zoltán elmondta, hogy a befolyó tagdíjak 50 százalékát elkülönítik a Mesteredzők Klubjának működésére.

"Méltán lehet mindenki büszke a csodás magyar sporteredményekre, melyeknek a sportolók mellett meghatározó részesei az edzők. Az edzők elismerése sokat javult az utóbbi években, hiszen ma már közel nyolcszáz edző kap jelentős anyagi támogatást. Mégis úgy érezzük, kell néhány alkalom, egy ünnep, amikor az edzők találkozhatnak egymással, nosztalgiázhatnak, ahogy ezt a sportolók teszik az Olimpiai Bajnokok Klubjának rendezvényein. Kötelességünk megteremteni ehhez az alkalmat, ezért határoztunk a Mesteredzők Klubjának létrehozásáról. Az edzők munkája felbecsülhetetlen érték, mert a sporteredmények elérése mellett nevelik is a rájuk bízott fiatalokat, sikeres edzőink példaképek lehetnek mindannyiunk számára" - indokolta az MTI-nek a Mesteredzők Klubjának létrehozását Molnár Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!