Női kézilabda olimpiai selejtező - A férfiak sikere nagyon pozitívan hatott a válogatottra

Sport, 2024.04.02

Faluvégi Dorottya szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott olimpiai kvótaszerzése nagyon pozitívan hatott a női nemzeti csapatra a jövő heti, debreceni selejtezőtorna előtt.

"Már aznap este történt kommunikáció köztünk az üzenőcsoportban. Szerintem nagyon pozitívan hatott ránk, hogy láthattuk, a fiúk milyen szépen meneteltek, és hogyan vívták ki. Jó volt látni. Szeretnénk ebből erőt meríteni és mi is ugyanígy megvalósítani ezt" - nyilatkozta az MTI-nek kedden a 32-szeres válogatott jobbszélső.

A magyar férfi válogatott március 17-én Tatabányán a portugálok legyőzésével szerezte meg a kvótát a nyári, párizsi olimpiára. A női csapat péntek óta gyakorol együtt, és előbb csütörtökön Norvégiában játszik Eurokupa-mérkőzést, majd szombaton Győrben az osztrákokat fogadja az utolsó fordulóban, aztán jövő csütörtökön Kamerunnal, pénteken Svédországgal, vasárnap Japánnal találkozik a selejtezőtornán.

Faluvégi úgy fogalmazott, bár az Eurokupa-meccsek időben közelebb vannak, de azt is tudják, hogy az igazi megmérettetést nekik a jövő hét jelenti.

"Már jó ideje a fejünkben van az a három meccs, az előző edzőtáborokban is készültünk már rájuk. Néztük a japánokat, a svédeket, gyakoroltunk olyan figurákat, amelyeket különösen ellenük tervezünk majd használni. Jobban koncentrálunk most a közeledő meccsekre, de már javában tart a felkészülés a jövő hétre is" - magyarázta.

A decemberi világversenyek alkalmával megszokott, hogy a játékosok és a szakmai stáb tagjai 6-án kisebb Mikulás-ünnepséget tartanak egymás között, ezúttal pedig együtt töltötték a húsvétot.

"Volt locsolkodás, rejtett szódásüvegekkel vártak minket reggel. Aztán a konditeremben volt tojáskeresés, jött a húsvéti nyuszi, talán csak húsvéti sonka nem volt, de nem panaszkodhatunk, mert a stáb itt is megteremtette az ünnepi hangulatot" - mesélte a jobbszélső, aki ráadásul a 26. születésnapját is a csapattal ünnepelte vasárnap.

Klubcsapata, az SG BBM Bietigheim március 10-én nagy meglepetésre két góllal elveszítette a Német Kupa-döntőjét Kántor Kamilla és Woth Viktória együttesével, a TuS Metzingennel szemben. Faluvégi felidézte, hogy az elődöntőben találkoztak nagy riválisukkal, a Thüringer HC-val, amelyet négy találattal legyőztek. Arra a meccsre nagyon készültek, tudták, hogy mindent bele kell adniuk, és sikerült is a legjobbjukat nyújtaniuk azon a hőfokon, amit egy kupadöntő igényel.

"Sajnos másnap a Metzingen előttünk járt abban, hogy jobban küzdött a kupáért. A mi fejünkben talán az motoszkált, hogy néhány héttel korábban könnyedén legyőztük őket. Irányítottuk a mérkőzést, de elkezdett minket frusztrálni, hogy nem úgy zajlik a finálé, mint a bajnoki meccsünk" - nyilatkozta.

A játékos szerint jól működtek az akcióik, mégsem tudtak nagyobb előnyt kialakítani, mert hiányzott belőlük az a tűz, ami az elődöntőben megvolt.

"A Metzingen felszabadult örömkézilabdát produkált, mi pedig csak azzal küzdöttünk, hogy mikor fogunk már vezetni, és sajnos ez rosszul alakult" - vélekedett.

A kupadöntő elvesztése után a Bajnokok Ligájában javított a Bietigheim, hiszen a dán Ikast HB búcsúztatásával bejutott a negyeddöntőbe.

"Időben nagyon közel volt egymáshoz a kettő. Úgy gondolom, végül is ebből a csalódásból jól jöttünk ki, mert ez egy ébresztő pofon volt nekünk, hogy a komoly eredmények eléréséhez igenis magas hőfokon kell játszanunk, és semmit nem fogunk e nélkül megkapni. Szerintem nem mi voltunk az esélyesek, ezt éreztük többször is, illetve a médiában is ez szerepelt, úgyhogy büszkék vagyunk magunkra" - mesélte Faluvégi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!