Női röplabda Eb - A helyszínen a csapat a brüsszeli nagykövetlátogatás után

Sport, 2023.08.16

A magyar női röplabda-válogatott kedden késő este megérkezett Gentbe, ahol csütörtökön este a társházigazda belga csapat ellen megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon.

A nemzeti együttes kedden délután Ljubljanából repült Belgiumba, mivel az edzőtábor utolsó hetét a szlovéniai Mariborban töltötte. A csapatot a brüsszeli leszállást követően a rezidencián fogadta Kovács Tamás Iván, Magyarország Belgiumba és Luxemburgba akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete.

A nagykövet elmondta, az Ifjúsági és Sportminisztérium egykori kabinetfőnökeként mindig öröm számára, ha valamelyik nemzeti csapatot fogadhatja, ráadásul a fiai is sportolnak - egyikük korosztályos magyar válogatott labdarúgó -, így a mindennapjaik szerves részét alkotja a mozgás.

Kovács Tamás Iván sok sikert kívánt a játékosoknak és a stábnak, és jelezte, a csütörtöki nyitómérkőzésen a helyszínen fog szurkolni a magyaroknak.

A válogatott a nagykövetségi vacsorát követően indult tovább az Eb helyszínére, ahol este 11 körül foglalta el szállását. A genti hotelben egyénként már nagy a nyüzsgés, ugyanis mind a hat csoportrésztvevő válogatottat itt szállásolták el, s közülük már csak a szlovének és az ukránok nem érkeztek meg.

A magyaroknál egyébként a hangulatra nincs panasz, a játékosok jókedvűen, az ilyenkor megszokott izgalommal várják a csütörtöki bemutatkozást, és bíznak abban, hogy sikerül majd meglepniük a házigazdákat.

Az olasz Alessandro Chiappini edzette magyar csapatra szerdán videózás, a hivatalos fotózás, valamint délután egy edzés vár, a belgák elleni csütörtöki mérkőzés 20 órakor kezdődik.

A válogatott szombaton az ukránokkal, vasárnap a lengyelekkel, jövő kedden a szlovénekkel, másnap pedig a világbajnok szerbekkel találkozik. A csoportból a legjobb négy jut a brüsszeli nyolcaddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!