Női röplabda Eb-felkészülés - Harmadszor is magyar vereség Szlovákiában

Sport, 2023.07.23

Az augusztusi Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott nem hivatalos felkészülési mérkőzésen 4-0-ra alulmaradt a házigazda szlovák csapattal szemben vasárnap Szentivánon.

Alessandro Chiappini, a magyarok olasz szövetségi kapitánya előzetesen négy szett lejátszásában egyezett meg kollégájával. A tréner ezúttal is sokat forgatta csapatát, melyet minden játszmában más felállásban küldött pályára.

A magyar válogatott legeredményesebb játékosa ezúttal is Németh Anett volt, aki 22 pontig jutott.

"Számunkra még kicsit koraiak voltak ezek a mérkőzések, de tudatosan alakítottuk úgy a programot, hogy már most is legyenek felkészülési meccseink. Rendkívül kemény terhelést kapnak jelenleg a lányok, számítottunk rá, hogy nem lesznek élesek, de fontos volt, hogy meccsszituációban is tudjuk gyakorolni az edzésen próbálgatott elemeket. Remek ellenféllel találkoztunk, ők bő egy héttel előttünk járnak a felkészülésben, ami fizikálisan különösen látványos volt, robbanékonyabbak, gyorsabbak voltak a szlovákok" - nyilatkozta Chiappini.

A szakember hozzátette, mindezek ellenére nagyon hasznos volt számukra ez a három mérkőzés, mert láthatták, mik a gyenge pontjaik és mi az, amit fókuszba kell helyezniük a következő hetek során.

A két válogatott pénteki és szombati találkozóját egyaránt 3-1-re nyerték a szlovákok.

A magyarok a következő hetekben a csehekkel, a románokkal, a hollandokkal és az azeriekkel is összecsapnak, a kontinensviadalon Gentben a házigazda belgákkal kezdenek augusztus 17-én. A hatcsapatos csoportban még a lengyelek, a szlovének, a világbajnok szerbek és az ukránok szerepelnek, a nyolcaddöntőbe a legjobb négy jut.


Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Szlovákia-Magyarország 4-0 (21, 21, 19, 13)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!