Női röplabda Eb-felkészülés - Sima magyar vereség Hollandiában

Sport, 2023.08.05

Az Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott sima, háromszettes vereséget szenvedett a vendéglátó holland csapattól szombaton Sneekben.

A magyar szövetség közlése szerint az olasz Alessandro Chiappini edzette nemzeti együttes minden hivatalos szettben legalább tízpontos különbséggel maradt alul az európai élmezőny második feléhez tartozó rivális otthonában. A felek ezt követően két ráadásjátszmát is játszottak, ezeket 25-21-re és 15-8-ra nyerték a hollandok.

A meccs legeredményesebb magyarja Németh Anett volt 14 ponttal. A két válogatott vasárnap is összecsap egymással, akkor Zwollében.

A magyarok korábban a szlovákok ellen háromszor, a csehek ellen kétszer maradtak alul, míg a románoktól egyszer kikaptak, egyszer pedig legyőzték őket. A csapat jövő héten még Azerbajdzsánnal találkozik a felkészülés jegyében.

A kontinensviadalon Gentben a házigazda belgákkal kezdenek augusztus 17-én a magyarok. A hatcsapatos csoportban még a lengyelek, a szlovének, a világbajnok szerbek és az ukránok szerepelnek, a nyolcaddöntőbe a legjobb négy jut.


Eredmény:
Hollandia-Magyarország 3-0 (14, 15, 13)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!