Női vízilabda világkupa - Kikapott az amerikaiaktól az elődöntőben a magyar csapat

Sport, 2023.06.25

A magyar női vízilabda-válogatott 16-10-es vereséget szenvedett a házigazda olimpiai bajnok amerikai csapattól az egyesült államokbeli Long Beachen zajló világkupa szombati elődöntőjében.

Bíró Attila együttese így a torna vasárnapi zárónapján a bronzéremért küzdhet meg, ellenfele a spanyol csapat lesz közép-európai idő szerint hajnali 2 órától.

Elődöntős sikerével az amerikai és a holland válogatott biztosította helyét a jövő évi dohai világbajnokságon.

A szövetségi kapitány a találkozót követően kiemelte, az amerikai válogatott ugyan megérdemelten nyert, de a bíráskodás teljesen egyoldalú volt, így csapata gyakorlatilag két és fél negyeden át akciógólokkal tartotta magát a meccsben:

"Ha ugyanilyen játékvezetést kapunk egy éve Budapesten a döntőben, akkor megnyerjük a világbajnokságot. Visszanéztem több jelenetet, az emberelőnyeik többsége fújható volt - viszont hogy mi a harmadik negyed végéig mindössze hármat kapjunk, az engem azért felháborít, mert a mi oldalunkon is adódott legalább három-négy ötven-ötvenes szitu, amiben ugyanúgy fújhattak volna. Összességében Izraelnek többet ítéltek a negyeddöntőben, mint nekünk, ők kikaptak tízzel, mi hattal - ennél azért nagyobb különbség van a két csapat között, és egyáltalán nem gondolom, hogy az amerikaiak meg ennyivel jobbak nálunk" - idézte a szövetség közleménye a szakember.

"Nem véletlenül tűnt idegesnek a másik kispad. Az persze törvényszerű volt, hogy ebben az őrlésben előbb-utóbb elfáradunk, meg az amerikaiak is látták, hogy tovább is mehetnek a keménységben, mint az egyébként megszokott határ. Fáradtan pedig egyre komolyabbakat hibáztunk a harmadik negyed vége felé és aztán a negyedikben, amikor már könnyű gólokat lőttek" - mondta Bíró Attila.

A kapitány ugyanakkor kijelentette, tanulni fognak ebből a mérkőzésből, ráadásul reményei szerint hamarosan a sérültek is felépülnek majd, köztük Parkes Rebecca, aki könnyebben szerezhet kiállításokat.


Női világkupa, szuperdöntő (Long Beach):

elődöntő:
Egyesült Államok-Magyarország 16-10 (3-4, 4-2, 4-2, 5-2)
--------------------------------------------------------
gólszerzők: Musselman 3, Roemer, Neushul, Ausmus 2-2, Johnson, Prentice, Fattal, Gilchrist, illetve Garda 4, Gurisatti 2, Hajdú, Keszthelyi, Rybanska, Faragó 1-1
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!