Osztrák jégkorongliga - Henrik Nilsson távozik a Fehérvár AV19 csapatától

Sport, 2024.03.20

Henrik Nilsson, a Fehérvár AV19 jégkorongcsapat svéd-magyar hátvédje a következő szezontól visszatér Svédországba, de a magyar válogatottban még szeretne jégre lépni.

A 32 esztendős sportoló távozásáról a klubja számolt be szerdán a honlapon.

"Megtisztelő, hogy magyar állampolgár lehetek. A hazatérésem ellenére szeretnék jégre lépni a magyar válogatottban és közösen kiharcolni az A-csoportba jutást Bolzanóban" - mondta a fehérvári színekben 112-szer szerepelt játékos, aki 2021-ben érkezett Székesfehérvárra az akkori ligarivális Dornbirn Bulldogs csapatától.

Nilsson a legnagyobb sportsikernek a tavalyi döntőbe kerülést, a klub első Bajnokok Ligája-szereplését és a Magyar Kupa megnyerését nevezte, és azt is elárulta, hogy nem szakmai, hanem családi okok miatt döntött a váltás mellett, mivel legkisebb gyermekénél cukorbetegséget diagnosztizáltak.

"Természetesen megértjük a döntést és minden jót kívánunk Henriknek, valamint a családjának is a jövőben mind a sportban, mind pedig a magánéletben! Személyében egy igazi csapatembert ismertünk meg, akinek köszönjük a közös sikereket, az elmúlt három évben mutatott játékát és reméljük, a jövőben még adódik lehetőség a közös munkára" - idézte a honlap Szélig Viktort, a csapat általános igazgatóját.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!