Osztrák jégkorongliga - Hosszabbítás után szépített a Pustertal

Sport, 2024.03.07

Az 58. percben egyenlítő Hydro Fehérvár AV19 hosszabbítás után 4-3-ra kikapott HC Pustertal Wölfe brunicói otthonában, így az olasz csapat 2-1-re szépített az osztrák jégkorongliga negyeddöntőjében az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.



Negyeddöntő, 3. mérkőzés: HC Pustertal Wölfe (olasz)-Hydro Fehérvár AV19 4-3 (0-1, 3-1, 0-1, 1-0), hosszabbítás után
------------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Leavens (3.), Mihály (22.), McGauley (58.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Fehérvár javára.


Az első két, hazai meccset a Volán nyerte egyaránt 3-2-re: a nyitó felvonást hosszabbításban, a második ütközetet pedig három másodperccel a vége előtt ütött góllal. Kisfia megszületése miatt kihagyta a csütörtöki összecsapást Hári János.

Daniel Leavens már a harmadik percben vezetéshez juttatta a vendégeket emberelőnyben, azonban azonos létszámban mezőnyfölényben voltak az olaszok, Olivier Roy-nak 13 lövést is védenie kellett. Rögtön a fordulást után Mihály Árpád betalált, de 27 másodperc múlva szépített a Pustertal. A hazaiak ebben a szakaszban remekeltek, az ex-volános Alex Petan egyenlített, és még a szünet előtt jött a fordítás.

A harmadik harmadban a Volán rohamozott, és az alapidő letelte előtt 2 perc 47 másodperccel Tim McGauley emberelőnyben hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadás hat és fél perce tartott, amikor David Morley beütötte második gólját is, így a Pustertal ebben az idényben először - az alapszakaszt is beszámítva - hat vereséget követően tudta legyőzni a Magyar Kupa címvédőjét.

A párharc következő felvonásának ugyancsak Brunico (Bruneck) ad otthont pénteken. Az ötödik találkozót hétfőn rendezik az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!