Rali Eb - A finn Heikkilä áll az élen Veszprémben, Csomós legjobb magyarként 6.

Sport, 2024.04.13

A finn Mikko Heikkilä, Kristian Temonen duó áll az élen a Veszprémben és környékén zajló rali Európa-bajnoki (ERC) idénynyitó futam, a Rally Hungary második, szombati versenynapja után, legjobb magyarként pedig Csomós Miklós hatodik az összetettben.

A pénteken rendezett királyszentistváni prológ után szombaton a hegyesdi, a kislőtéri, valamint a várpalotai gyorsasági szakaszokkal folytatódott az idei Eb-szezon első viadala, mindhárom szakaszt kétszer, egyszer délelőtt, egyszer pedig délután kellett teljesítenie a mezőnynek.

Az összetett elsőségért Heikkilä, valamint a hozzá hasonlóan Toyota Yarisszal versenyző lett Martins Sesks között alakult ki nagy csata, a finn pilóta három, Sesks két szakaszt nyert meg, a nap végére pedig az éllovas 2.3 másodperc előnyre tett szert közvetlen riválisával szemben.

A magyar indulók közül a Csomós Miklós, Nagy Attila kettős áll a legelőkelőbb helyen, ők hatodikak, hátrányuk több mint 26 másodperc a vezető pároshoz képest.

Az Eb-címvédő új-zélandi Hayden Paddon és John Kennard duója negyedik az összetettben, hátrányuk 12 másodperc a finn éllovassal szemben.

A veszprémi központtal a hétvégén zajló Eb-futam a HUMDA országos ralibajnokság idénynyitó versenye is egyben, a 30. Veszprém-ralin pedig Csomósék állnak az élen, őket a Ranga Péter, Czakó János kettős követi másodikként, az ob-értékelés harmadik helyén pedig a zárónap előtt a László Martin, Bán Viktor duó áll.

A Rally Hungary vasárnap további hat gyorsasági szakasszal zárul.


Rally Hungary, állás a 2. nap (7 gyorsasági szakasz után):
1. Mikko Heikkilä, Kristian Temonen (finn, Toyota Yaris GR Rally2) 59:41.0 perc
2. Martins Sesks, Renars Francis (lett, Toyota Yaris GR Rally2) 2.3 másodperc hátrány
3. Simone Tempestini, Sergiu Itu (román, Skoda Fabia RS Rally2) 6.3 mp h.
...6. CSOMÓS MIKLÓS, NAGY ATTILA (Skoda Fabia Rally2 EVO) 26.6 mp h.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!