Sérüléshullám vezetett a kübekházi focicsapat 14-0-ás vereségéhez

Sport, 2024.04.03

Számos portálon megjelent a hír, mely szerint idő előtt kellet befejezni az Eperjes-Kübekháza futballmérkőzést, mint kiderült, a mérkőzés lefújásához az vezetett, hogy a vendégek játékosait sérüléshullám tizedelte és végül már csak hatan maradtak.

Focilabda A hír hatalmasat ment a médiában, először a Trollfoci hozta le, de később átvette a Rangadó.hu, valamint a HVG is beszámolt róla. A szenzációs mérkőzésről a hazaiak játékos-edzőjét, Szatmári Tamást kérdeztük, akit a furcsa futballmeccs miatt számos sajtóorgánum is megkeresett, vélhetőleg sose keresték még ennyien egy vesztes mérkőzést követően. Az Eperjes, valamint a kübekházi együttes is a Csongrád-Csanád megyei negyedosztály Tisza-Maros csoportjában szerepel.  

Tamás kérdésünkre elmondta, hogy 11 fővel érkeztek az Eperjes elleni negyedosztályú mérkőzésre, azonban már a bemelegítés közben megsérült az egyik játékos, ezért csak 10-en tudtak kiállni a jobb erőkből álló hazaiak ellen.  

A 20. perc környékén a vendégek mégegy játékosa megsérült, amikor saját csapattársa fejberúgta labdával, noha a mérkőzést még folytatni tudta, de a félidőben már annyira rosszul érezte magát, hogy nem tudott pályára lépni, így a kübekházi együttes 9 főre fogyatkozott.  

A félidőben már 6-0-ra vezettek a hazaiak, de mint Szatmári Tamás fogalmazott, minden probléma ellenére szerették volna megadni a tiszteletet a hazaiaknak azzal, hogy bárhogy is, de végig viszik a mérkőzést. Csakhogy a játékos-edző nem számolt az ezután bekövetkező sérüléshullámmal.  

Az 55. perc környékén Szatmári Tamás is megsérült, ezért kénytelen volt elhagyni a küzdőteret, így a vendégek csapata 8 főre apadt. Néhány percre rá egy újabb, majd mégegy játékos is sérülést szenvedett, ezért a vendégek együttese nem vicc, de 6 főre fogyatkozott.  

Tekintettel arra, hogy 7 fő alatt nem lehet folytatni a mérkőzést, a bírónak nem volt más lehetősége, mint a 75. percben lefújni az összecsapást. Az eredményjelző ekkor már 14-0-át mutatott természetesen az Eperjes javára.  

Ugyanakkor Szatmári Tamás megjegyezte, igaz jelenleg sereghajtók a bajnokságban, de a történtek ellenére teszik a dolgukat, hajtanak tovább, a lelkesedés viszi előre a fiúkat, hiszen ezen a szinten a foci mindenkinek csak hobbi, sőt saját forrásból költenek rá.  

A sportkört nehezen tudják fenntartani, de mindent elkövetnek, hogy tovább tudjanak működni. Az egyesületet az önkormányzat is támogatja, de a focicsapat döntéseibe egyáltalán nem szólnak bele - tudta meg szerkesztőségünk.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!