Székesfehérvári tenisztorna - Búcsúzott a Grand Slam-tornagyőztes Thiem

Sport, 2024.03.13

A 2020-ban US Open-bajnok Dominic Thiem nem jutott negyeddöntőbe a székesfehérvári challenger-tenisztornán, mivel szerdán két játszmában kikapott a lengyel Daniel Michalskitól.

A 75 ezer dollár összdíjazású Kiskút Open legismertebb játékosa hétfőn érkezett Magyarországra, kedden már a helyszínen edzett, és szerdán első kiemeltként Michalski ellen kezdte meg szereplését.

A 30 éves bécsújhelyi teniszező harmadik is volt a világranglistán, 17 tornát nyert és legyőzte már Novak Djokovicot, Roger Federert és Rafael Nadalt is. Az utóbbi években csuklósérülését követően elmaradt a csúcsformájától, néhány hete pedig a lett Karlis Lejnieks irányítja az edzéseit - legutóbb a mallorcai Rafael Nadal Akadémián -, és Székesfehérváron tartanak "próbahetet", amely során eldől, hogy folytatják-e a közös munkát.

Thiem az idén eddig mindössze két mérkőzést vívott az ATP Touron, Brisbane-ben Nadaltól, az Australian Openen pedig a kanadai Felix Auger-Aliassime-tól kapott ki, azaz még nem nyert meccset, és az elmúlt két hónapban csak a Davis Kupában szerepelt.

A szerdai találkozón a selejtezőből érkezett Michalski - aki 295. a rangsorban - rögtön elveszítette az adogatását, majd a visszabréket követően 4:3-nál ismét brékelt, és végül 37 perc alatt hozta a nyitó szettet. A második játszmában 1:1-nél nem tudta hozni adogatását az első kiemelt Thiem, és ezt a hátrányát már nem tudta ledolgozni, így 1 óra 52 perc alatt elveszítette a nyolcaddöntőt.


Eredmény (az ATP honlapja alapján):

egyes, nyolcaddöntő:

-------------------
Daniel Michalski (lengyel)-Dominic Thiem (osztrák, 1.) 6:3, 6:4

később:
Piros Zsombor (2.)-Santiago Rodriguez Taverna (argentin) 16.45 körül



páros, nyolcaddöntő:
Füle Mátyás, Madarász Gergely-Jonathan Eysseric, Andrea Pellegrino (francia, olasz, 4.) 18.30 körül
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!