Székesfehérvári tenisztorna - Valkusz Máté kiesett

Sport, 2024.03.12

Valkusz Máté az első fordulóban három játszmában kikapott és kiesett a székesfehérvári challenger-tenisztornán.

A világranglistán 210. játékos - aki a magyar Davis Kupa-válogatott tagja - kedden a nyolcadik kiemelt francia Matteo Martineau-val csapott össze, akivel 1/1-re állt a mérlege - igaz, legutóbb még 2021-ben találkoztak.

A harmadik csata négy brékkel indult, majd 3:3-nál a hazai kedvenc ismét elvette ellenfele adogatását, és ez az előny már kitartott a szett végéig. A hosszú labdamenetek és a kiélezett küzdelem jeleként az első játszma 57 percig tartott.

A folytatásban a 25 éves magyar - aki a januári Australian Openen szerepelt első Grand Slam-főtábláján - kétszer is elbukta a szerváját, így a rivális 37 perc alatt kiegyenlített.

Az utolsó felvonásra Valkusz már nem tudott méltó ellenfele lenni a francia játékosnak, aki rögtön brékkel kezdett, majd 2:1-es vezetése után összesen négy labdamenetet bukott el, így mindössze 33 perc alatt megnyerte a harmadik szettet.

A főtábla öt magyarja közül így már csak a második kiemelt Piros Zsombor van versenyben, aki szerdán a 196. helyen álló argentin Santiago Rodríguez Tavernával találkozik a nyolcaddöntőben.

A 75 ezer dollár összdíjazású Kiskút Open korábbi top 10-es játékosai közül a francia Richard Gasquet 16.30 óra körül mutatkozik be, míg a 2020-ban US Open-bajnok Dominic Thiem hétfőn érkezett meg Székesfehérvárra, kedden már a helyszínen edzett, és szerdán kezdi meg szereplését.

Eredmények:

egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

---------------------------------------
Matteo Martineau (francia, 8.)-Valkusz Máté 4:6, 6:1, 6:1

korábban:
Jozef Kovalik (szlovák)-Fajta Péter 6:2, 6:3
Manuel Guinard (francia)-Füle Mátyás 6:3, 6:0

később: Richard Gasquet (francia, 3.)-Csan Hszing Ceng (tajvani) 16.30 körül


korábban:

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):

-------------------------------------- Rithvik Bollipalli, Niki Kaliya (indiai)-Boros Attila, Kisantal Botond 6:4, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!