Szirányi Bence nem játszik többet a jégkorong-válogatottban

Sport, 2024.04.15

Hivatalosan is elköszönt a magyar jégkorong-válogatottól Szirányi Bence, a DVTK Jegesmedvék hátvédje.

A 36 éves játékos hétfőn Facebook-oldalán közölte, hogy "bár már nyilvánvaló, de még nem volt kijelentve", hogy többet nem játszik a nemzeti csapatban.

"Most lezárul a pályafutásomban egy korszak és egy új kezdődik, 10 világbajnokság, 151 mérkőzés után visszavonulok a nemzeti csapatban való szerepléstől. 19 éve, amikor Pat Cortina közölte velem az első válogatott tornán, ahová meghívást kaptam, hogy egy percet sem fogok játszani a három meccs egyikén sem, mert szerinte nem állok készen rá és az utolsó mérkőzésen annyi engedményt kaptam, hogy szerelésben leülhettem a kispad végére, nem gondoltam volna, hogy valaha is egy ilyen szöveget kell megfogalmazzak" - írta Szirányi.

Kiemelte, hogy rengeteg élménnyel, örömmel és bánattal volt kikövezve az út, egyben köszönetet mondott családjának, szüleinek, feleségének, gyermekeinek, barátainak, hogy segítették, mellette álltak.

A játékos az "őrült" magyar szurkolókra is kitért, akik mindenhova elkísérték a csapatot, és csapattársaira, akikkel együtt dolgozott azért, hogy büszkévé tegyék az embereket a magyar zászlóra.

A fiatalabb generációnak azt üzeni, hogy minden mérkőzést élvezzenek és játszanak úgy, mintha az lenne az utolsó.

"Ki tudja, mit hoz a jövő, talán egyszer újra szerepet kapok a magyar válogatottban már nem játékosként, hogy újra dolgozzak a magyar jégkorong jövőjének alakításában" - fogalmazott Szirányi, akinek egyik legemlékezetesebb gólja a 2015-ös krakkói divízió I/A-világbajnokságon született. A feljutásról határozó záró összecsapáson az ő üreskapus találatával lett 2-1 a végeredmény a házigazda lengyelek ellen, akiknek a hatvanperces döntetlen kevés lett volna az elitbe kerüléshez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!