U19-es női röplabda vb - Papírforma magyar győzelem Kamerun ellen

Sport, 2023.08.03

A magyar válogatott a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte a kameruni csapatot az U19-es női röplabda-világbajnokság csütörtöki játéknapján.

Kőnig Gábor szövetségi edző együttese egyértelmű esélyesnek számított a nyeretlen afrikaiak ellen, akik fizikálisan ugyan remek adottságokkal rendelkeznek, ám technikai képzettségük ezzel nincs összhangban.

A mérkőzés ennek megfelelően alakult: amikor a házigazda válogatott játékosai koncentráltan röplabdáztak és nem rontottak, sorra szerezték a pontokat, amikor azonban figyelmetlenek voltak, a rivális rendre közelebb zárkózott. A magyarok győzelmét ugyanakkor - a második szettbeli megingást leszámítva, amikor 20-20-at is mutatott az eredményjelző - semmi nem veszélyeztette, ezt követően ugyanis sorozatban 17 hazai pontot láthatott a közönség.

Baksa Pannáék 2/1-es győzelmi mutatóval állnak, és gyakorlatilag nyolcaddöntősnek tekinthetők.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a rivális ütője, Mpon Rodrigue Bediang lett 13 ponttal, magyar részről a center Radnai Luca 12 pontig jutott.

A magyarok a pénteki szünnap után szombaton Egyiptom ellen folytatják, vasárnap pedig Argentína ellen zárják a csoportkört.

A vb magyarországi helyszíne - ahol a C csoport meccseit is játsszák - a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.


Eredmény, A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Kamerun 3-0 (17, 20, 15)


A további magyar program:

-------------------------
szombat 18.00: Magyarország-Egyiptom
vasárnap 18.00: Magyarország-Argentína
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!