Utánpótlássport 2023: megjelent a korosztályos sport újabb évkönyve

Sport, 2024.03.08

Nyolcadszor jelent meg az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó gondozásában a korosztályos sport éves krónikáját feldolgozó kötet.

A 408 oldalas évkönyv - amely a Magyar Sportújságírók Szövetsége által működtetett Nagy Béla Program támogatásával készült - 26 sportág múlt esztendőben történt minden fontos utánpótlás-eseményéről beszámol, az eredménysorokban pedig megközelítőleg 15 ezer fiatal fedezheti fel a nevét - tájékoztatta a kiadó az MTI-t.

A kötetben szereplő sportágak: asztalitenisz, atlétika, birkózás, cselgáncs, evezés, jégkorong, kajak-kenu, karate, kézilabda, korcsolyasportok, kosárlabda, labdarúgás, ökölvívás, öttusa, röplabda, sakk, sportlövészet, súlyemelés, tekvondó, tenisz, tollaslabda, tornasportok, triatlon, úszás, vívás, vízilabda.

Az Utánpótlássport 2023-ban a szerzők visszaidézik a magyar szempontból legsikeresebb nemzetközi versenyeket, portrékat közölnek az legeredményesebb fiatal sportolókról, a legáldozatkészebb edzőkről, továbbá valamennyi sportágról részletes éves összefoglaló olvasható a kiadványban.

Az alapos kutatómunkát igénylő eredménysor egyedi dokumentuma a hazai sportéletnek: a 2023-ban rendezett összes korosztályos világverseny, illetve országos bajnokság dobogósainak, illetve - a vb-ket, Eb-ket illetően - magyar résztvevőinek neve szerepel az almanachban.

A 2016 óta minden év korosztályos krónikáját feldolgozó sorozat legújabb kötete, az Utánpótlássport 2023 főszerkesztője Bruckner Gábor, szerkesztője: Mura László; szerzői: Borsos László, Bruckner Máté, Budai Zoltán, Hornyák Balázs, Jancsó Kornél és Nagy Dániel. A kötet itt rendelhető meg:
https://webshop.mediabook.hu/utanpotlassport-2023
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!