WestEnd párbajtőr GP - A férfiaknál is két magyar a négy között, már biztos lesz hazai döntős

Sport, 2024.03.10

Koch Máté és Siklósi Gergely is bejutott a lejobb négy közé a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében, és mivel az elődöntőben egymással vívnak, biztos hogy lesz magyar döntős, illetve bronzérmes.

A világrekordnak számító 393 fős mezőny - a 16 kiemelt, köztük a nemzetközi rangsorban második, világbajnoki címvédő Koch Máté, illetve a 14., 2019-ben vb-aranyérmes Siklósi Gergely kivételével - a selejtezővel szombaton kezdte meg a küzdelmeket a BOK Csarnokban, és az előcsatározásokban érdekelt 24 hazai vívó közül csupán Keszthelyi Zsombor tudta beverekedni magát a legjobb 64 közé.

Koch a főtáblán az első körben magabiztosan győzte le dél-koreai ellenfelét, a másodikban pedig Keszthelyit búcsúztatta. Később spanyol, majd portugál ellenfelét is felülmúlta.

Siklósi az első asszójában megküzdött a holland Rafael Tulennel: a mérkőzés végéhez közeledve 9-11-ről 12-11-re fordított, majd egyenlő lett az állás, végül 11, 9 és 7 másodperccel a vívóidő lejárta előtt adott három gyors tust, miközben csak egyet kapott az asszót lezáró együttes találat során. Amerikai ellenfelét könnyedén győzte le, aztán az egyiptomi Mohamed Jasszen ellen fordított, végül a Tokióban csapatban olimpiai bajnok japán Kano Koki ellen szoros küzdelemben, ráadástussal nyert.

A magyar válogatott már kiharcolta az olimpiai részvétel jogát, ami egyben azt jelenti, hogy egyéniben indítható Párizsban a maximálisan engedélyezett három fő. A férfiak versenyét a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző emlékére rendezik meg.

A női és férfi elődöntős, döntős program 18 órakor kezdődik.


Eredmények:

a 64 között:
Koch Máté-Li Dzsungham (dél-koreai) 15-10
Siklósi Gergely-Rafael Tulen (holland)
Keszthelyi Zsombor-Markus Salm (észt) 15-11

a 32 között:
Koch-Keszthelyi 15-8
Siklósi-Omari Smoak (amerikai) 15-5

a 16 között:
Koch-Eugeni Gavalda (spanyol) 15-5
Siklósi-Mohamed Jasszen (egyiptomi) 15-12

a negyeddöntőben:
Koch-Miguel Frazao (portugál) 15-13
Siklósi-Kano Koki (japán) 11-10
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!