Modern, elegáns inspirációk egy nyári ebédhez

PR-cikkek , 2024.06.24

A lakberendezésben folyamatosan jelennek meg az új trendek, új hangulatok, inspirációk.

Bútor Igaz ez a családi és baráti vendégségek fő helyszínére, az étkezőre is. Az étkezőasztalok és -székek, valamint a dekoráció mind-mind hangulatteremtő eszközök.  

Kényelem, funkció, divat

A fő bútorelem ebben a helyiségben az étkezőasztal, ennek nagysága az első kérdés, amiben döntenünk kell. Fontos, hogy mindenki kényelmesen elférjen körülötte, hogy legyen elegendő lábtér az asztal alatt, és hogy legyen rajta elég hely, hogy felszolgáljuk az ételeket, italokat. Ilyen magas minőségű, tartós étkezőasztalokat kínál a Prémium bútoráruház, akik otthonunk összes helyiségébe kínálnak bútorokat. Tíz éve vannak jelen a bútorpiacon és minden stílusban kínálnak berendezési tárgyakat, legyen az akár skandináv vagy modern.  

Napjainkban a fő hangsúly a fenntarthatóságon, a stílusok fúzióján, a lágy formákon és a klasszikus minták újragondolásán van. Emellett fontos a harmonikus egyensúly a stílus és a funkció között, hisz ugyan lehet például egy étkezőszék gyönyörű, ha nem kényelmes rajta ülni.

A modern étkezők esetében fontos a vizuális faktor, de ugyanígy az is, hogy igazodjanak a modern élet igényeihez. Az étkezőasztalok esetében az olyan alapvető paramétereket érdemes átgondolni, mint az anyag, a váz, a személyek száma. Sokszor igen hasznos egy bővíthető étkezőasztal beszerzése, hogy egy nagyobb vendégsereg is kényelmesen elférjen körülötte, de a hétköznapokban a szűkebb család számára se legyen túl nagy.  

Fókuszban az étkezőszékek 

Az étkezőbe választott székek esetében is nagyon fontos a kényelem, hisz feszengve, kényelmetlenül még a legfinomabb étel sem esik olyan jól. Egy jól párnázott, ergonomikus székkel nem lőhetünk mellé. Figyeljünk itt is a stílusra, a színekre, anyagra, hogy a szék is illeszkedjen az otthonunk stílusához.  

Legyen szó akár modern, letisztult vagy klasszikus, hagyományos rattan vagy fa székekről, ezek is igen erős hangulatteremtő eszközök. Mint ahogy az egyéb dekorációs elemek is. Persze a fókusz nyilván az ételeken van, de ezeket is lehet ízlésesen, elegánsan tálalni, hogy még jobb legyen az étkezés élménye.  

Ilyen szempontból is fontos, hogy mi maga az alkalom, egy karácsonyi vacsora már ételeket és dekorációt kíván, mint egy nyáresti baráti összejövetel. Nyáron érdemes friss és élénk színeket használni, például a terítő, a szalvéták, egy-egy csokor virág is nagyon fel tudja dobni a környezetet. Így a hangulat is könnyedebb, vidámabb lehet.  

Tárolással a kényelemért

A szép környezet egyben rendezett is. Így gondoskodjunk a megfelelő, praktikus tárolásról is. Bárasztalok, tálalók lehetnek segítségünkre az ételek tálalásakor, így nem kell állandóan a konyhába szaladgálnunk. Ide bekészíthetjük a következő fogásokat, italokat, fűszereket és mindazt, amire az étkezőasztalon nincs szükség.  

Ha könnyű nyári étkezést tervezünk, akkor az ételeken kívül figyeljünk ezekre az apró és nem is olyan apró részletekre, hogy a végeredmény mindenki számára öröm legyen.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!